Розпорядження про скикання 2-го засідання 27 сесії міської ради 20 березня 2018 року

IMG_0001.pdf (54781)

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

8 лютого 2018 року о 15:00 год. в залі  засідань міської ради за адресою: м. Тисмениця, вул. Галицька, 32 відбудеться 27 сесія 7 демократичного скликання міської ради 

 

Порядок денний

 

1.          Про основні завдання та напрямки роботи поліції на території м. Тисмениця

(доповідає начальник відділу поліції Сидорук М.М.)

2.          Про надання дозволу міському голові на відпустку

(доповідає секретар ради Шкрумида О.Р.)

3.          Про затвердження структури апарату управління міської ради

(доповідає міський голова Сворак С.Д.)

4.          Про виключення Шкрумиди О.Р. зі складу постійної комісії з питань екології, житлово-комунального господарства та міжнародних зв'язків

(доповідає секретар ради Шкрумида О.Р.)

5.          Про надання дозволу Тисменицькій міській раді на звернення до суду щодо вилучення земельної ділянки для суспільно-корисних потреб

(доповідає спеціаліст І кат., юрист Гарматюк В.В.)

6.          Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім’ї в Україні

(доповідає секретар ради Шкрумида О.Р.)

7.          Про затвердження Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2018-2020 рр.

(доповідає депутат Крохмалюк Л.М.)

8.          Про затвердження проектно-кошторисної документації на забезпечення екологічно-безпечного збирання, перевезення, утилізації, видалення та знешкодження небезпечних відходів комбінованого типу з вмістом хімічних речовин за адресом: вул. Шевченка, м. Тисмениця, Івано-Франківської області

(доповідає спеціаліст І кат., юрист Гарматюк В.В.)

9.          Земельні питання

(доповідає начальник земельного відділу Павлюк А.Т.)

10.      Звіт міського голови за 2017 рік

(доповідає міський голова Сворак С.Д.)

11.      Різне.

 

Додатки: Проекти рішень

Проект рішення Вилучення земельної ділянки.docx (23419)
Проект рішення по структурі.docx (24343)
Проект рішення про виведення Шкрумиди О.Р..docx (23312)
Проект рішення про звернення щодо захисту інституції сім'ї.docx (23314)
Проект рішення про надання дозволу голові на відпустку.docx (23101)
Проект рішення програма осбб.docx (23270)
Проект рішення проект хімія.docx (23350)

Поіменне голосування засідання сесії від 28 грудня 2017 року

Поіменне голосування 8.02.18р..pdf (2,5 MB)

Про  скликання позачергової 26 сесії

7 демократичного скликання

IMG_0001.jpg (1091067)

День місцевого самоврядування

    З нагоди Дня місцевого самоврядування міський голова м. Тисмениця Степан Сворак відзначив працівників виконавчого комітету Тисменицької міської ради за вагомий внесок у розвиток територіальної громади міста, сумлінне виконання своїх обов’язків та високий професіоналізм.

Шановні тисменичани!

    Останнім часом на території області трапляються випадки аварійних вимкнень повітряних ліній електропередач і порушення електропостачання цілого регіону внаслідок пожеж в їх охоронних зонах та перекриття на великогабаритну сільгосптехніку.

    Непоодинокими є способи умисного заподіяння шкоди об’єктами енергетики шляхом демонтажу елементів опор ліній електропередач сторонніми особами. В умовах складної суспільно-політичної ситуації в країні порушення в роботі ОЕС України, викликані такими діями можуть бути використані як додатковий дестабілізуючий фактор та слугують причинами нещасних випадків та економічних збитків.

    З метою забезпечення надійної роботи об’єднаної енергетичної системи України, Івано-Франківський ремонтно-експлуатаційний центр Відокремленого підрозділу «Західна електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго» звертається до місцевого населення, сільгоспвиробників та працівників лісового господарства стосовно недопущення протиправних дій в зоні проходження магістральних електричних мереж та дотримання Правил охорони електричних мереж.

    При виявленні порушень чи пошкоджень магістральних електричних мереж, а також підозрілих осіб в місцях їхнього проходження просимо звертатись за адресою:

76014, м.Івано-Франківськ

вул. О.Басараб, 9

тел./факс (0342) 52-29-05, 52-29-13 (цілодобово)

моб. 050-467-53-83 (цілодобово)

Івано-Франківський ремонтно-експлуатаційний центр Відокремленого підрозділу «Західна електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго»

 

Міський голова Степан Сворак привітав працівників

Тисменицької районної бібліотеки

з їхнім професійним святом.

 

Шановні працівники храму науки та освіти, храму знань та мудрості! 

У цей день, дозвольте привітати Вас та побажати міцного здоров'я, сімейного благополуччя, родинного затишку, а також вдосконалення професійних якостей. Ні для кого не є таємницею, що професія бібліотекаря є творчою і надзвичайно необхідною суспільству. Від Вашої праці залежить інтелектуальне майбутнє нашої держави, а в решті решт і її успішний розвиток. 

Многая Вам і благая літ!

З повагою та вдячністю доктор історичних наук,

доктор юридичних наук,

доктор філософії УВУ,

професор,                                                                           

академік УАПН,

Тисменицький міський голова                                                             Степан Сворак

Тисменицький міський голова Степан Сворак привітав освітян з  професійним святом.

    Вперше в історії міста Тисмениці відбулося нагородження лауреатів премії ім. Костя Антоновича Левицького працівникам м.Тисмениці. Дипломами та грошовою частиною премії нагороджено: Савчука Віталія Богдановича - тренера-викладача з настільного тенісу Тисменицької ДЮСШ, Карп’юк  Ольгу Ярославівну - педагога-організатора Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів, Нагорняка Богдана Михайловича - керівника гуртка ДІЛ «Сузір’я», Борис Марію Миколаївну - викладача по класу музично-теоретичних предметів та Теличкан Надію Василівну - викладача образотворчого мистецтва Тисменицької дитячої школи мистецтв ім. Йова Княгницького. 

  

Друга річниця дня Національної поліції

    4 серпня 2017 року другу річницю створення святкувала Національна поліція України. Це свято, професійне для людей, яких не можна не поважати. Адже працівник поліції – мужня та почесна професія.

    З нагоди свята 3 серпня у Тисменицькому відділі поліції Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області відбулися урочисті заходи. Своїх колег привітав начальник відділу Тарас Щербанюк. Зокрема тисменицьких правоохоронців прийшли привітати голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, а також міський голова м. Тисмениця Степан Сворак. 

  

    Міський голова привітав усіх правоохоронців, подякував за їхню працю, наголосив наскільки їхня робота важлива для нас та нашого міста і вручив грамоти та подяки. 

   

     Від імені громади міський голова висловив щиру вдячність усім працівникам поліції та ветеранам за самовіддану працю та побажав надалі мужності, витримки і наснаги.  «Нехай удача та професійні успіхи будуть Вашими постійними супутниками у житті» - підкреслив С.Сворак.

Заходи щодо попередження загибелі людей на воді

    Щодня в Україні фіксуються випадки надзвичайних подій на водоймах. Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинуло 467 людей, з яких 50 дітей. При цьому врятовано 355 людей, у тому числі 81 дитина.

    Зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм у літній період, Тисменицький РВ УДСНС України в Івано-Франківській області застерігає:

-        пам’ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

-        ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

-        не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

-        не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

-        не заходьте у воду у стані алкогольного сп’яніння;

-        температура води повинна бути не нижче +17°C;

-        плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;

-        слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру. 

Рекомендації для населення при збиранні та споживанні грибів

 

В Україні зустрічається близько 80 видів неїстівних шапинкових грибів. Приблизно 20 із них - особливо небезпечні для життя людини.

Для запобігання отруєння грибами необхідно дотримуватись наступних порад:

1.          Найкраще відмовтеся від споживання дикорослих грибів, як від продукту взагалі, а споживайте штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх в магазинах.

 

2.          Не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

 

3.           Якщо Ви все ж відправились до лісу збирати гриби, то обов'язково врахуйте наступне:

•        Збирайте в лісі тільки ті гриби, про які ви точно знаєте, що вони їстівні; остерігайтеся пластинчатих грибів.

•        Грибів, які ви не знаєте або тих, що викликають найменший сумнів, не варто брати взагалі.

•        Ніколи не збирайте і не вживайте в їжу переспілі, червиві, ослизлі гриби,  а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно забруднених територіях.

•        Під час посухи грибів краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.

•        Уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі.

 

4. Не вживайте сирих грибів.

 

5. Обов'язково піддавайте зібрані гриби ретельній термічній обробці.

Оскільки отруєння можуть виникати не тільки при вживанні отруйних грибів, необхідно пам'ятати, що при порушенні технології заготівлі, і їстівні гриби можуть становити небезпеку для здоров'я. . Їх украй важко повністю відмити від часточок ґрунту, у якому можуть знаходитися спори ботулізму. До того ж, у домашніх умовах неможливо досягти такої стерилізації, як на промисловому підприємстві. Тому вдома, тим більше на дачі, гриби краще сушити, варити, солити, маринувати, не закупорюючи банки герметичними кришками, адже збудник ботулізму розвивається тільки за відсутності кисню.

Варити гриби потрібно добре промитими не менш години на невеликому вогні, знімаючи піну і помішуючи. Варіння вважається закінченим, коли гриби осядуть на дно, а відвар стане прозорим.

Категорично забороняється зберігати в морозильнику (якщо він не обладнаний системою швидкої, глибокої заморозки) свіжі гриби довше 2-3 днів. Навіть у їстівних грибах згодом починають виділятися отруйні речовини, які не зникнуть при варінні і смаженні.

 

6. Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби.

7.  Гриби - не дитяча їжа, тому не давайте грибних страв малолітнім дітям. Не можна вживати грибів вагітним та жінкам, що годують груддю.

8. Ніколи не застосовуйте „домашніх" методів визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок - вони помилкові. Срібло темніє від взаємодії з амінокислотами, які є й у їстівних, і в отруйних грибах, а колір цибулі змінюється під впливом ферменту тирозинази, який також міститься в усіх грибах.

 

Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювота, головний біль, галюцинації, біль у животі):

- Негайно викликайте "швидку допомогу". До її приїзду промийте шлунок 1-2 л розчину марганцівки або сольового розчину, можна зробити очисну клізму. Пийте багато рідини.

- Навіть при полегшенні стану обов'язков зверніться до найближчої лікувальної установи.

- Недоїдених грибів не викидайте. Їх аналіз допоможе лікарям швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.

Ніякого самолікування! Бо чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг отруєння.

 

« Хочемо доброго розвитку співпраці»

           Громада Кетшу – громада гостинних людей. Так само було і цього разу, коли до Кетшу завітали гості з України, а саме з партнерської Тисмениці. Приїхали для того, щоб тут представити свої народні танці та пісні, а також відвідати родичів, знайомих та приятелів.

            В багатому репертуарі, з яким виступали гості з України, кожен міг знайти щось для себе. Були танці, пісні, музика, виступи солістів та всього колективу. Пан Ярема Галига, колишній мер міста Тисмениця, який прибув у Кетш разом із колективом, підкреслив вдячність за гарний прийом, який приготувала влада Кетшу гостям з України.

           «Пан мер Кшиштоф Лобос приділив нам багато уваги і ми дякуємо йому за те, що зробив все, для того щоб нам сподобалося в Кетшу у Польщі»- сказав Ярема Галига.

            Окрім виступу гості з України привезли із собою конкретну пропозицію, про яку пан Ярема додав –« Хочемо з паном мером Кшиштофом Лобосем підписати угоду про співпрацю між кетшанським та тисменичанським Будинками Культури.»

             Не лише в кетшанському будинку культури виступали українці, вони також представили свої вміння перед громадою у Сцібожицах Вельких.

Тисмениця - європейське містечко.

    У Тисменицькій районній бібліотеці відкрили Пунк європейської інформації, що стало можливим завдяки перемозі у конкурсі “Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках”. До слова, переможцями проекту із Прикарпаття стали тільки дві районні бібіліотеки – Тисменицька та Рожнятівська. А загалом участь у конкурсі взяли 163 книгозбірні з усієї України.

    Відтепер на базі районної бібліотеки  активно проводяться різноманітні заходи, метою яких є поширення цікавої та корисної інформації про Євроспільноту зокрема, та життя Європи, її цінності, політику, культуру тощо загалом.

    Пункт європейської інформації “Все про Європу”:

– збирає, зберігає, обробляє та презентує матеріали з питань європейської інтеграції;

– забезпечує доступ до друкованих та електронних видань європейської тематики з фондів Тисменицької центральної районої бібліотеки ;

– надає в користування в ПЄІ “Все про Європу” електронний зчитувальний пристрій Роскеt Book з інформаційними матеріалами про ЄС;

– на блозі Пункту європейської інформації “Все про Європу”, веб-сайті  центральної районої бібліотеки ;

та інших віртуальних ресурсах розміщує матеріали про Європу, країни ЄС, політику України на шляху євроінтеграції та подібне;

– надає довідки та консультації з питань європейської інтеграції;

– готує та розповсюджує інформаційні матеріали;

– здійснює інформаційне забезпечення зацікавлених установ, громадських організацій, органів державної влади, ЗМІ та ін.;

– проводить різноманітні заходи масової популяризації окресленого кола питань в бібліотеці та поза її межами;

– надає бібліо- та вебліографічні матеріали з питань євроінтеграції.

    17 травня, у центральному скверику нашого містечка працівники Тисменицької районної бібліотеки провели для жителів міста вуличну акцію «Крокуємо разом в Європу!» Під час акції проводилось бліцопитування «Тисмениця – європейське містечко» , де для усіх зацікавлених було встановлено скриньку побажань та пропозицій і всі охочі мали змогу висловитись. Скриньку побажань і пропозицій працівники бібліотеки зобов’язались передати міській владі, і сьогодні 22 травня зробили це. Сподіваємось що спільними зусиллями  громади міста та його влади наша Тисмениця незабаром стане європейським містечком.

 

Тисменицька міська рада вшановує День вишиванки!

І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі.

                                  Т.Шевченко

Червоні маки як символ пролитої крові

Віднедавна 8-9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і 70-ту річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Нова емблема скорботного свята червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине на сході України у боротьбі за незалежність.

В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише Європейський, але й Український символ скорботи про героїв, загиблих у двох кровопролитних світових війнах війнах минулого століття.

   Хоч символіку Україна перейняла Європейську, проте червоні квіти маку спрадавна слугували українським оберегом. Червоний мак з давніх-давен є могутнім талісманом українського роду, адже означає красу, молодість та їхню скороминущість. За красою та могутністю наші предки ставили мак в ряд з іншими улюбленими символами-рослинами – калиною і волошками. Недаремно у прабабусиних колядках співається:

«Ой на всім небі Сонце сияє,

А в цего ґазди мак процвітає…»         

У Європі ж символ червоного маку як символу пам’яті про загиблих з’явився «за мотивами» вірша канадського лікаря, підполковника Джона Маккрея «На полях Фландрії» - про маки, що виросли на місці битви під бельгійським містом Іпр, де під час Першої світової війни було вперше використано хімічну зброю. Сама ідея використовувати червоний мак як символ спогаду та скорботи належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії, Сполучені Штати. У листопаді 1918 року під враженням від поеми Маккрея вона написала власний вірш «Ми збережемо Віру», де заприсяглася завжди носити червоний мак у пам'ять за загиблими.

Нова європейсько українська символіка зі зображенням червоної квітки українських полів – маку, була затверджена в Україні відповідно до Указу Президента, підписаного 24 березня 2015 року. До цієї дати приурочене і святкування Дня пам’яті та примирення, в минулому - Дня перемоги. От уже два роки поспіль Україна підтримує нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі під гаслом «Пам'ятаємо, перемагаємо».        

Нині червоний мак символізує не тільки спомин за жертвами Першої світової війни, а й за жертвами усіх військових та цивільних збройних конфліктів у світі. Вперше квітка маку замайоріла на українському одязі у 2014 році на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни. Червоні маки, роки 1945-2015 та гасло «Пам’ятаємо, перемагаємо» розміщені також на аверсі ювілейної медалі «70 років Перемоги над нацизмом», заснованої Президентом України 29 квітня 2015 року.

Вже третій рік поспіль Україна разом із Європейськими країнами підтримує офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом. Разом із Європою та світом, Україна розпочинає вшанування загиблих 8 травня (день підписання капітуляції нацистською Німеччиною) і продовжує урочистості традиційно 9 травня. Організація заходів 8 травня також дозволяє українцям проводити частину святкувань у єдності із іншими країнами антигітлерівської коаліції: Британією, Францією, США.

До травневих Днів перемоги та примирення українцям прийнято виготовляти стилізовані маки переважно з паперу, пластику або тканини. Розміщують саморобну чи придбану квітку маку на одязі на лівій стороні грудей, поближче до серця.          

Зазначу, що використання радянсько-імперського символу Дня Перемоги – «георгіївської стрічки» – дискредитовано у зв’язку з нинішньою агресію Росії проти України. Адже смугаста чорно-жовта стрічка у сприйнятті українців тепер виступає негативним символом, який асоціюється з небезпекою і тероризмом. Водночас «георгіївська стрічка» в Україні на державному рівні офіційно не заборонена.

Довідка. Посилаючись на сайт «Українського інституту національної памяті», червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни та гасло. Минулорічним гаслом свята було «Ніколи знову».

Ну постривай - 50!

   5 квітня працівники  Тисменицької районної  бібілотеки  для дітей спільно з Свораком В .В., директором мистецького центру “Відродження”, запрорсили дітей з ДНЗ “Сонечко” для перегляду мультфільму “Ну, постривай!”, перший випуск якого вийшов на екрани 50 років тому і з тих пір не одне покоління  дітей росло, спостерігаючи за пригодами Вовка і Зайця.

    Думка обіграти тему “Не будеш гнобити маленького, а то сам потрапиш в безглузде становище”? прийшла в голову режисерові В’ячеславу Котьоночкіну, який запросив письменників-сатириків Аркадія Хайта і Олександра Курляндського і поділився з ними цією ідеєю. Через деякий час сценарій мультфільму “Ну, постривай!” був готовий. Мультфільм «Ну постривай!» – плід колективної творчості. Художником його був Світозар Русаков, чудову ходу Вовка придумав і намалював художник Віктор Лихачов, багато чудових сцен належать художнику – аніматору Володимиру Круміну. Тоді автори і не думали про серіал, вирішивши зняти один фільм. Але після того як фільм показали по телебаченню, прийшло дуже багато листів з проханням продовжувати його. Багато разів В. Котеночкін поривався припинити створення нових серій, але кожен раз відступав під напором глядачів, закоханих в героїв “Ну, постривай!” Вовка  озвучував Анатолій Папанов, якого потім прозвали «заслуженим Вовком », Зайця озвучувала Клара Румянова.

    Після смерті Анатолія Папанова, коли було знято вже 16 серій, режисер зовсім  вирішив закінчити роботу над серіалом, так як життя персонажа після смерті актора здавалася абсолютно неможливою. 17-я і 18-я серії з’явилися завдяки випадку. На студії виявили записи голосу Папанова, фрагменти озвучення попередніх серій, анекдоти, розказані акторам в перервах, – з цього матеріалу і зробили два фільми, більш того, виходячи з цих фрагментів і був написаний сценарій . 18 серія мультфільму вийшла в 1992 році, після чого настала довга перерва. У 2000 році  пішов з життя В’ячеслав Котьоночкін, немає Анатолія Папанова і Клари Румянової. Здавалося б, на історії цього анімаційного проекту можна було б поставити крапку.Але популярність персонажів була настільки велика, що їх зображення використовувалися як бренди багатьма підприємцями.  Тому, станом на 2008 рік відзнято 20 випусків.

Відбулась весняна толока

    Напередодні Великодніх свят відбувається генеральне прибирання міста. 10 квітня на виконання розпорядження міського голови №72 "Про благоустрій м.Тисмениця та підготовку до Великодня" відбулась весняна толока. На чолі  з міським головою Степаном Свораком  працювали працівники міської ради. Гуртом прибирали  прилеглу до адмінбудинку міської ради територію.  Трудилися дружно і завзято на благо міста.

    Суботник проводився з ентузіазмом. Всі віднеслися відповідально до виконання завдання.

 

Піша "Хресна Дорога" вулицями нашого міста

    Великий Піст звершується у Хресній Дорозі – дорозі надії, яка веде до ясної ночі Пасхи. Наша участь у цій Хресній Дорозі дає нам можливість глянути на страждання Ісуса Христа і на ціну свого спасіння.

    26 березня, у неділю, у м. Тисмениця відбулася традиційна молитовна Хресна Хода. Незважаючи на дощову погоду, участь у релігійному заході взяли керівники і працівники Тисменицької міської ради,  керівний склад Тисменицької районної ради та Тисменицької районної державної адміністрації, духовенство, віряни.

  

    Хресний хід розпочався від церкви Різдва Пресвятої Богородиці і пролягав дорогами міста, зупиняючись біля церков Святого Архистратига Михаїла, Святого Миколая,  каплиць та хрестів. Розважаючи над Страстями Господніми, почергово несли хрест священики деканату, керівники районної ради та районної державної адміністрації, керівництво міста Тисмениця, медичні працівники, освітяни, члени парафіяльних спільнот, діти, молодь, учасники АТО.

Пам’ять Чорновола вшанували в 18-у річницю його загибелі

    25 березня відбулася панахида і віче на вшанування пам’яті героя України, багаторічного політв’язня, лідера Народного руху України  В’ячеслава Чорновола, який загинув 18 років тому.

    Героєм нашого часу,  української незалежності,  та пророком новітньої історії називають нині В’ячеслава Чорновола.  Адже  його багаторічна активна громадська та політична діяльність, послідовне відстоювання ідеї незалежності України та особистий внесок у національне відродження нашої держави є неоціненним.

    Поминальні заходи відбулись в місті Тисмениця біля погруддя встановленого на честь В’ячеслава Чорновола. Після покладання  квітів, священики церков міста Тисмениця відслужили поминальну панахиду.

    У віче взяли участь керівники і працівники Тисменицької міської ради, Тисменицької районної ради та районної державної адміністрації, члени політичної партії «Народний рух України», громадськість міста.

 

Слава Україні — Героям Слава!

В Тисмениці відбулося вшанування пам’яті 99-ї річниці бою під Крутами

      27 січня 2017 року у м. Тисмениці на площі біля пам’ятника Борцям за волю України відбулося віче з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут.

     Пам’ять загиблих Героїв вшанували духовенство, керівники міста та району, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, силових структур, закладів освіти, культури, медицини, громадських організацій, учнівська молодь та не байдужі мешканці Тисмениці.

    За душі загиблих Героїв о. Володимир Ковалишин (церква Святого Миколая) та о. Юрій Павлюк (церква Архистратига Михаїла) відслужили поминальну панахиду.

     До пам’ятника Борцям за волю України поклали квіти секретар міської ради Наталія Сворак та радник міського голови Богдан Романчук, голова районної ради Роман Крутий та голова районної державної адміністрації Іван Семанюк.

 

Крапку у справі із колишнім заступником міського голови поставлено

     19 вересня 2016 року постановою Тисменицького районного суду Івано-Франківської області у справі №352/684/16-а за позовом Шкрумиди Олега Романовича до Міського голови про визнання незаконним розпорядження про звільнення у зв’язку із закінченням повноважень, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку та моральної шкоди, в задоволенні позову відмовлено.

     Ухвалою колегії суддів Львівського апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2016 року  постанову Тисменицького районного суду Івано-Франківської області у справі №352/684/16-а за позовом Шкрумиди Олега Романовича до Міського голови про визнання незаконним розпорядження про звільнення у зв’язку із закінченням повноважень, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку та моральної шкоди про відмову в задоволенні позову, залишено в силі.

        Рішення суду першої інстанції набрало законної сили.

 

Роботи з покращення життєдіяльності міста тривають

     Значним досягненням міської влади є завершення водопроводу на вулицях Яремчука, Б. Хмельницького, Федьковича та Січинського. Завершується виготовлення проектної документації на водопостачання по вулицях Америка, Слобода та Івасюка.

    Проведено капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Мазепи, поточний ремонт вул. К.Левицького, облаштовано тротуари бруківкою по вул. Шевченка, К.Левицького та Галицька. По ряду вулиць проведено ремонт покриття доріг щебенем.

 

     Також облаштовано зупинку на вул. Галицька та встановлено знаки – пішохідний перехід з підсвідкою на вул. К.Левицького біля поліклініки.

          Протягом останнього місяця виконано будівництво ліній вуличного освітлення по вул. Івасюка.

     На стадіоні встановлено антивандальні вуличні тренажери, завдячуючи тому, що міська рада стала переможцем п’ятого районного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

 

Тисмениця відзначила 25-у річницю незалежності України урочисто та колоритно

 

     У святкових заходах з нагоди 25-ї річниці незалежності України взяли участь керівники міста та району, члени районної організації «Братства вояків ОУН-УПА», гості із Польщі, працівники підприємств, установ, організацій, мешканців та гості міста.

    Святкування розпочалося із богослужіння у церквах міста. Підносили молитви найперше за мир та територіальну цілісність країни. Після служби Божої урочиста хода вирушила до центральної площі міста, де відбулося святкове віче, молебень за героїв, які в різні часи віддали життя за незалежність нашої держави та покладання квітів до пам’ятників Борцям за волю України і Героям Небесної Сотні, Тарасу Шевченку, меморіальної дошки Миколі Литвинцю від керівництва міста, району та гостей із польської ґміни Стшельце Опольскє. 

     Із привітанням виступили голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, міський голова Тисмениці Степан Сворак, гості із Польщі – заступник бургомістра Стшелєц Опольскіх Юзеф Кампа та голова міської ради Габріеля Пужік.

   Цікавим, колоритним дійством продовжилося святкування 25-ї річниці незалежності України. Населені пункти Тисмениччини представили свої фольклорні подвір’я, які приваблювали українським духом, веселим співом творчих колективів та вражаючими виробами народних умільців. Таке дійство сподобалося усім присутнім, а особливо гостям із Польщі, які побачити справжню українську гостинність. Завершилося святкування концертом на стадіоні “Хутровик” за участю естрадних виконавців області та району.

   Міська рада щиро вдячна голові Тисменицької районної ради Роману Крутому за те, що він доклав максимум зусиль і вмінь до організації свята та продемонстрував високий професійний рівень.

 

Міський голова прозвітував перед тисменичанами

      У форматі програми "Гість студії" на телебаченні "Тисмениця" міський голова Степан Сворак розповів про досягнення міської влади за останні пів року та окреслив перспективи подальшої роботи.

www.youtube.com/watch?v=oqzpC7W0mR4&feature=player_embedded

 

В Тисмениці на один патріотичний міст стало більше

      Місцева молодь, за ініціативи керівника Громадської організації Лани Данчук, розмалювала міст на Слободі у синьо-жовтий та червоно-чорний кольори. Фарбу та пензлики для активістів придбала міська рада.

     Метою учасників акції було висловити любов до України, повагу до національної символіки та прикрасити рідне місто.

 

Тисменицька делегація побувала у Польщі на святкуваннях

Дня міста-побратима Ратибора

     18-19 червня делегація міста Тисмениця у складі міського голови Степана Сворака, помічника міського голови Ігоря Слубського та секретаря міської ради Наталії Сворак побувала з офіційним візитом в польському місті Ратибор.

    Гостей з Тисмениці радо та привітно зустріли представ­ники міської ради Ратибора. Програма перебування делегації Тисменицької міської ради включала відвідування різнопланових заходів святкування: офіційні зустрічі, культурно-мистецькі імпрези, огляд пам’яток архітектури та окремих об’єктів інфраструктури. Зокрема, міський голова взяв участь у стрільбах королівських Братств Куркових.

    Також у святкуванні взяли участь делегації із міст-побратимів Ратибора німецького міста Рот та угорського Зугло.

    На завершення святкових заходів та тісного спілкування тисменичани залишились із найкращими враженнями від святкового візиту та запросили побратимів до Тисмениці на святкування 25-річчя незалежності України.